MUSEU HIDROELECTRIC DE CABDELLA- La central hidroelèctrica de Cabdella es la primera de les centrals hidroelèctriques que es construeix a la Vall Fosca.

- Aprofitant la riquesa hidrogràfica de la zona, Emili Riu decideix empendre el que ha estat el motor de la vall.

- Des de que es va posar en funcionament, no ha parat de produir electricitat mantenint gairebé tots els mateixos elements del seu inici, al 1914.

- El funcionament es bastant senzill d'entendre.

- Per produir electricitat amb una central hidroelèctrica utilitzem la pressió de l'aigua que transportarem per una canonada amb una alçada suficient per tenir la pressió necesària per fer girar les turbines, que aquestes fan girar l'alternador que es el qui genera l'electricitat.

- Malgrat tot, no podem començar a generar electricitat amb l'arrancada de les turbines. Primer cal generar un petit voltatge per trencar el camp magnétic que tenim dins l'alternador, es per això que utilitzarem l'excitador que genera un petit voltatge de 24V. D'aquesta manera, aquesta central ha pogut donar electricitat a les industries de Barcelona i al Gran Teatre del Liceu.

- En el museu Emili Riu, situat al costat de la central, podreu gaudir d'una magnífica exposició de la historia de la central de Cabdella. Es recomana no deixar escapar aquesta visita.
Clica per VISITA VIRTUAL CENTRAL HIDROELECTRICA DE CABDELLA (Museu de la Ciència i Tècnica de Catalunya)

HORARIS I TARIFES