segre.jpg

El Pallars s'omple de fires i ofereix el seu patrimoni com a motor de promoció

La Torre de Capdella, Alins i Sort reben centenars de visitants de tot Catalunya

Una parada de cistelles entre la trentena d'estands que van participar a la fira de la Pobleta.

anna farràs

Mostra de treball amb ferro...

        Mostra de treball amb ferro durant les jornades a Alins.

anna farràs | la torre de capdella

El Pallars va atreure ahir l'atenció de centenars de persones amb la celebració de nombroses fires que van reunir visitants del Pirineu i de la resta de Lleida. La tradicional fira ramadera de la Pobleta de Bellveí va començar ahir amb un esmorzar popular, demostracions d'oficis artesans, com el de ferrer, matalasser, cisteller, vidrier, operador de torn o terrisser. També hi va haver una demostració de l'associació de puntaires de la vall Fosca, d'elaboració de sabó i de les típiques postres mostillo a càrrec dels veïns de la localitat, entre altres activitats. La fira va exposar unes cinquanta parades de productes artesans i va comptar amb un miler d'assistents. Per avui està previst que se celebri el tradicional concurs de la vaca bruna i una subhasta d'animals, així com una mostra d'ovelles xisqueta i cavalls pirinencs.

D'altra banda, la fira de Llessui va englobar activitats per a la recuperació de l'antiga fira del poble. Enfira't a Llessui està organitzada per l'associació cultural Carallots d'Altron i el grup de Joves de Llessui. S'hi va portar a terme un taller d'elaboració de pa i de sabó; contacontes i tallers per als més petits.

Avui, a partir de les 11.00 hores, hi haurà mostres d'oficis antics, artesania, productes de la vall d'Àssua, música d'acordió, mostra de ruc català i passejada en carro. També el municipi d'Alins va tindre la seua particular festa. Ahir celebrava la primera Fira del Ferro Pirinenc, amb unes 15 parades de venda de productes vinculats al ferro i locals i amb mostres de forjadors de Catalunya i França. Hi va haver un taller de restauració de peces antigues de ferro i una exposició de peces de la vall. Durant el dia d'ahir van seguir també les jornades dedicades a potenciar com a valor l'herència del ferro. Els organitzadors van mostrar la seua intenció de repetir la fira i les jornades, que han registrat una participació d'unes 70 persones cada dia.