segre.jpg

El promotor de Vallfosca retirarà els residus d'obra que va deixar a Espui

 

Després d'interrompre els treballs al declarar-se en suspensió de pagaments el 2008

 

Imatge d'arxiu de residus al...Imatge d'arxiu de residus al voltant de les obres de Martinsa.

anna farràs

r. r. | Lleida

 

La immobiliària Martinsa-Fadesa, promotora de l'estació d'esquí i el complex residencial i hoteler de Vallfosca, a la Torre de Capdella, ha iniciat la retirada dels materials d'obra i residus de la construcció que va deixar als voltants del nucli d'Espui el 2008. Així ho va anunciar l'alcalde, Josep Maria Dalmau, en el ple celebrat la setmana passada. L'empresa va interrompre els treballs després d'iniciar un concurs de creditors amb un passiu d'uns 5.200 milions d'euros, la suspensió de pagaments més important de la història d'Espanya.

Dalmau va explicar ahir que els administradors concursals de Martinsa han autoritzat la retirada dels materials d'obra a l'entorn del nucli urbà d'Espui, i que l'empresa va iniciar els treballs fa unes setmanes. El primer edil va assenyalar que la recollida s'ha interromput durant les festes de Nadal, i va apuntar que es reprendrà el pròxim mes de gener.

 

Rehabilitació de Filià

Aquesta actuació arriba mesos després que Martinsa portés a terme la rehabilitació dels terrenys ocupats per pistes d'esquí a la muntanya de Filià, amb la retirada de provisions de materials i la replantació de vegetació a la majoria de les finques afectades.