segre.jpg

El concurs de vaca bruna reuneix dos mil persones a la vall Fosca

El conseller Llena presideix l'entrega de premis a 26 categories de bestiar

| La torre de capdella

Els ramaders van mostrar ahir...Els ramaders van mostrar ahir els seus animals al públic i al jurat del concurs.

Els ramaders van mostrar ahir els seus animals al públic i al jurat del concurs.

La sisena edició del Concurs Nacional de Vaca Bruna dels Pirineus va finalitzar aquest diumenge després de reunir al llarg del cap de setmana més de 2.000 persones a la Torre de Capdella, segons estimacions de l'ajuntament. El certamen, en què han participat 58 explotacions ramaderes de tot el Pirineu català amb un total de 159 animals, es va completar amb actes lúdics i exposicions, entre els quals va destacar una mostra d'arquitectura tradicional pirinenca en miniatures, i amb una trentena de punts dedicats a la venda de productes d'alimentació artesanals, com formatges i embotits, majoritàriament de comerciants locals. L'alcalde, Josep Maria Dalmau, va expressar la seua satisfacció per la bona acollida de públic i va assenyalar que aquesta edició del concurs (que se celebra cada any en una localitat diferent) "ha sigut modèlica".

El conseller d'Agicultura, Joaquim Llena, va presidir al migdia l'entrega de premis en les 26 categories a concurs. Entre els premiats, destaquen el guardó a l'Animal gran campió, per a l'explotació ramadera Casa Esteve de la Val d'Aran; i el premi Vedella gran campiona, per als ramaders de Vallnova-Espanholet, també aranesos. L'acte d'entrega d'aquestes distincions va comptar també amb la participació del delegat de la Generalitat al Pirineu i alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i de l'alcalde de la Torre de Capdella, entre d'altres. Durant l'acte institucional, Llena va destacar les aportacions d'Agricultura a la Federació de Vaca Bruna dels Pirineus. S'ha de recordar que la conselleria va apuntar dissabte la possibilitat de promocionar la comercialització de genètica de races autòctones de Catalunya (vegeu SEGRE d'ahir).

La jornada va acollir també el tradicional acte d'apadrinament d'un vedell, que en aquesta edició va anar a càrrec de l'actor David Olivares, conegut per les actuacions al programa humorístic Polònia. Caracteritzat com el meteoròleg Tomàs Molina, va donar a l'animal el nom de 3:24.

La celebració del concurs va finalitzar amb un dinar popular dirigit especialment als ramaders que van participar en el concurs, i que va reunir més de 250 persones sota una carpa cedida per la Diputació per a aquest acte.