La travessa d'esquí alpinisme de la Vall Fosca celebra la seva 10a edició
 
 
La Pobla de Segur, 2/1/2008. La travessa d’esquí alpinisme de la Vall Fosca organitzada pel Club d’Esquí de la Pobla de Segur (CEPS) celebra aquest any la seva 10a edició. Està previst que el cap de setmana del 16 i 17 de febrer es celebri aquesta travessa, no només amb la tradicional Open d’esquí alpinisme, sinó també amb un seguit d’activitats paral·leles (xerrades, passi d’audiovisuals, sopar i festa d’aniversari). La travessa se celebrarà el dissabte, de forma que el diumenge s’oferirà als participants i als seus acompanyants la possibilitat de realitzar un seguit d’itineraris lliures sense marcar que els ofereixin la possibilitat de conèixer i descobrir la Vall Fosca. Un altre fet important a destacar és que a partir d’aquest any la travessa se celebrarà de forma bianual solament en els anys senars.
 
La popular travessa se celebrarà el dissabte dia 16 de febrer amb un itinerari que es decidirà la setmana abans tenint en compte la innivació de la zona, el risc d’allaus i la meteorologia prevista; en tot cas, l’organització intentarà traçar un itinerari inèdit que estigui al voltant de 1.600 metres de desnivell. Veient el ritme d’inscripcions l’organització creu que tornarà a arribar als 300 participants (màxim permès) igualant així la xifra de l’any passat i que és el rècord de participació en curses d’aquest tipus del sud d’Europa. Els primers classificats es repartiran 3.200 € en metàl·lic i hi haurà regals per a tots els participants. 
 
La competició d’esquí de muntanya de la Vall Fosca va dirigida als practicants habituals d’aquest esport, tant pels que volen competir pels primers llocs com pels que tan sols volen disfrutar d’un dia d’esquí a la Vall Fosca. Les categories estaran dividides en: general, general femenina, general mixta, general telemark, sub-21 femenina i masculina, sub-18 masculina i femenina i veterans masculins i femenins, tot i que a criteri de l'organització se’n poden crear o suprimir. Serà puntuable per a la Copa Catalana i la copa d’Euskadi.
 
Durant el recorregut hi haurà trams que els participants hauran de superar amb grampons o cordes fixes que l’organització ja haurà habilitat abans de començar la cursa. El material obligatori per participar a la travessa serà: ARVA (aparell de recerca de víctimes d'allaus), pala de neu, sonda, grampons, jaqueta i pantaló paravents, dorsals (facilitats per l'organització), i serà obligatori l'ús de casc protector.
 
Per participar en la travessa d'esquí alpinisme Open Vall Fosca cal estar en possessió de la llicència de l'any en curs de la FEEC o d'altres federacions de muntanya, apta per participar en aquests tipus de proves. Si no s'està en possessió de la llicència de l'any en curs de la FEEC hi haurà la possibilitat d'adquirir-ne una d'específica el dia abans de la travessa en el lloc d'inscripció. La travessa es disputarà per equips de dues persones, no s'admetran equips de tres o més persones i per motius organitzatius només s’acceptarà la participació de 150 equips (300 corredors) per rigorós ordre d'inscripció.
 
La inscripció a la travessa es pot per la web www.openvallfosca.com o al lloc de rebuda el dia 15 o 16 de febrer, sempre i quan quedin places. La inscripció inclou entrada a les xerrades i audiovisuals, massatges i aperitiu a l’arribada, sopar d’aniversari, mapa i descripció d’itineraris proposats pel diumenge, viatge en telefèric (en cas d'utilitzar-lo), els habituallaments, trofeus, 
 
 
premis de 3200 euros en metàl·lic als primers classificats i obsequis especials per a tots els participants.
 
La travessa compta amb l’sponsorització i col·laboració dels Ajuntaments de La Torre de Capdella, La Pobla de Segur i la Conca de Dalt, la Diputació de Lleida, Neu de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, FEEC, Vallfosca Resort, l’Entitat Menor Descentralitzada d'Espui, Consell Català de l’Esport, Wind x-trem, Cart Service, Pobla Aliment, Copirineo, Distribucions Rosset, Bombers Pobla de Segur, Altitud, GR-Zero, Ski-Trab, Unipreus, Sportful, Scarpa, Powerbar, Black Diamond, Centres Kirma, El Bosc, Intersa, Esential'arôms, Biográ, Eladiet, AGBS Talarn, Carros de Foc, Cuita el Sol, IES de la Pobla de Segur i Servei Fotogràfic Digital.
 
 
Programa:
 
Divendres 15 de febrer
- Inscripció dels equips de 18:30 a 22:30 h a l’IES de la Pobla de Segur.
- A les 20:30 h reunió informativa al mateix lloc.
 
Dissabte 16 de febrer
- Inscripció i instruccions als últims equips de 7:00 a 8:30 h al Museu de la Central de Capdella.
- A les 9:00 h control d’ARVA. A les 9:30 h. sortida de la travessa.
- A l’arribada aperitiu i massatges.
- A les 18:30 h. passi d’audiovisuals i xerrades.
-  A les 20:00 h sopar d’aniversari, lliurament de trofeus, sorteig de material, passi d’imatges d’anteriors edicions, informació de l’estat dels sectors pels itineraris de diumenge.
- A les 24:00 h Festa de l’esquí-alpinisme i Carnestoltes a la sala de festes “Nova Gent”.
 
Diumenge 17 de febrer
- A les 9:00 h. concentració popular a la presa de Sallente o lloc a determinar.
-  A les 9:30 h. sortida popular als diferents itineraris proposats.
 
 
 
Més informació:
 
Club d’Esquí Pobla de Segur (CEPS)
openvallfosca@openvallfosca.com 
www.openvallfosca.com